Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Havutça ve Mirza Kavala ve Selanik'te çok sıcak karşılandık”

Havutça ve Mirza  Kavala ve Selanik

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ile Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın Yunanistan ve Bulgaristan ziyaretleri sürüyor.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ile Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın Yunanistan ve Bulgaristan ziyaretleri sürüyor. Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı'yı telefonla arayan Havutça ve Mirza, ziyaretlerinin çok olumlu geçtiğini vurgularken, şunları söylediler:
Önce Yunanistan'daydık. Selanik ve Kavala kentlerini ziyaret ettik. Kavala Belediye Başkanı başta olmak üzere kentin yetkilileri, Ticaret Odası ve Borsa Başkanları ve diğer ilgililer tarafından çok sıcak bir ilgiyle karşılandık. Kavala ile Bandırma arasında, mübadele döneminden kaynaklanan çok güçlü bir bağ ve doku var. Kavala'nın eski belediye başkanı da, babasının Bandırma'dan gelmesi nedeniyle zaten burada, ‘Bandırmalı başkan' olarak tanınıyor.”
Havutça, Kavala'nın Bandırma'ya coğrafi ve kültürel açıdan çok benzediğine dikkati çekerken, Burası da, Bandırma da, barışın, sevginin demokrasinin kenti. Birbirlerine çok benziyorlar” dedi.
Mirza da, Selanik'i, İzmir'e; Kavala ise Bandırma'ya çok benziyor. Kavala ile çok güçlü bir dostluk kuracağımıza inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu. 
İŞBİRLİĞİ PROTOKOLܔ YOLDA
Selanik'te, Atatürk'ün doğduğu evi de ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Başkan Mirza, şunları söyledi:
Kavala ile ‘kardeş kent' olma düşüncemizi Kavala Belediye Başkanına ilettiğimde çok mutlu oldu. Ancak onların uygulamasına göre ‘kardeş kent'lik anlamına gelen ‘işbirliği protokolü' varmış. Önümüzdeki dönemde bu protokolü gerçekleştirerek, Kavala ile çok daha sıcak ilişkiler kuracağımıza inanıyorum.”
EYLÜL'DE KAVALA'DA TARIM FUARI VAR
Bandırma Belediye Meclis Üyesi Erhan Elmastaş'ın da katıldığı Yunanistan-Bulgaristan ziyareti ile ilgili bilgi veren Mirza, Önümüzdeki eylül ayında, Kavala'da bir tarım fuarı düzenleneceğini öğrendik. Bu fuara bizi de davet ettiler. Bandırma'dan oluşturacağımız, aralarında gazeteci arkadaşlarımızın da bulunacağı bir heyetle yeniden Kavala'ya gelmek istiyoruz” dedi.
Havutça ve Mirza, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya geçtiler.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı